Sigorta Teklifi Al

Ongun Sigorta

Bu yazımızda sizlere sigorta ihtiyaçlarınıza yönelik teklif alırken, hangi konulara öncelik vermeniz gerektiği konusunda birtakım değerlendirmeler yapmak istedik;

Sigorta teklifinde riskin belirlenmesi nasıl olur?

Sigortalı adayı kişi ya da işletmeler, zarara uğradıkları andan itibaren riski fark ettiklerinden, sigortalanma ihtiyaçlarının olduklarını tespit ederler. Bu tespitin ardından, ama sağlık problemi dolayısı ile zarar görmüş olmaları veya işyerinde yangın, hırsızlık gibi durumların yaşanması gibi nedenlerden dolayı, sigorta konusunda ehemmiyetli davranmaya başlarlar. Oysaki birey ya da işletmeler,  hayata karıştıkları ilk andan itibaren, zarar ve ziyana uğramak istemiyorlar ise, mutlaka uzman sigorta danışmanları ile birlikte olası risklerini sigorta ettirmelidirler. Kontrol edilemeyecek olan potansiyel muhtemel riskler ele alınarak belirlenmelidir. Neticede, hasar yaşanması halinde finansal olarak baş edilemeyecek olan bedeller ile karşılaşılmamalıdır.

Sigorta poliçelerimde öncelikli konular nelerdir?

Birincil riskler nelerdir?

Sağlık sigortası: Her şey insanla başlaması gerektiğinden, birincil olarak kişilerin sağlık sigortası sistemine dahil olarak, yaşamlarında konforlu ve nitelikli bir sağlık hizmeti alabilmeleri çok önemlidir.

Birikimli Hayat sigortası: Yine birincil olarak sağlık sigortası ile birlikte düşünülmesi gereken, ecelen veya kazaen vefat durumlarında ölen kişinin kanuni varislerine veya lehdarına nakdi ödeme yapan sigortalardır.

BES Bireysel Emeklilik Sistemi: Çalışan bireylerin, çalışma döneminin bitmesi ve SGK?dan emeklilik şartlarını yerine getirmesi ile birlikte emekli maaşı almaları söz konusudur. Ancak dünyada ve ülkemizde dünya nüfusunun yaşlanması ile birlikte, emekli maaşlarının giderek azaldığı görülmektedir. O nedenle ülkemizde yaşayan kişiler için, %25 devlet destekli olarak tasarruflarını biriktirebilecekleri, BES (Bireysel emeklilik sistemi) hayata geçti. Türkiye?de BES ne zamandan beri var diye hatırlatmak gerekir ise,2001 yılında BES yürürlüğe girdi ve 2003 yılında da ilk emeklilik planları fiilen onaylanmaya başlandı. BES?teki toplam fon büyüklüğü 2021 yılına gelindiğinde, 160 Milyar TL?lere erişmiştir. BES, 7 Milyon kişiye yaklaşan katılımcı sayısı ile devlet destekli bir tasarruf ve emeklilik modeli haline gelmiştir. BES, SGK emekli maşlarınız dışında, ikinci emekli maaşı veya toplu paranızı alabileceğiniz, işleyen çok güvenli bir sistemdir.

Yaşam serüvenine, Sağlık sigortası, Birikimli hayat sigortası ile başlarken, tasarruflarınızı da, BES ile yönetmek ileri ki yaşam konforunuza dair ciddi katkı sunmuş olacaktır.

İkincil Riskler nelerdir?

Sağlık sigortası, Birikimli hayat sigortası ve BES ile birlikte başlayan sigortalanma modelinden hemen sonra, ikincil olarak kişilerin birikimleri ile sahip oldukları, tüm değerlerin sigortalanması gerekir. Örnek vermek gerekir ise; işyeri sigortası, konut sigortası, DASK deprem sigortası, kasko sigortası, trafik sigortası gibi sigortalar ele alınabilir.

Diğer Riskler nelerdir?

Sigorta sektörü, dünyada ve ülkemizde dinamik bir şekilde gelişmekte ve şartlara göre sürekli kendini yenileyebilmektedir. Sigortacılık faaliyetleri, Elementer (sağlık), hayat ve emeklilik branşlarından oluşmakta olup,  alternatif sigorta ürünleri ile birlikte riskler teminat altına alınmaktadır.

Sigorta poliçesine erişmek isteyenler, potansiyel risklere karşı kendilerini sigorta uzmanına anlattıktan sonra,  gerekli yol haritası belirlenerek poliçeler düzenlenecektir. Sigorta ihtiyaçlarınızın doğru belirlenmesi çok önemlidir.

Sigortacılık?

Sigortacılık, dünyamızda insanlığın yarattığı tüm değerlerin korunması maksadı ile doğal veya diğer birçok riskin gerçekleşmesi sonucunda, uğranılan zarar ve ziyanların belirli kural, şart ve limitlerle tazmin edilebildiği bir faaliyettir.

Önemli olan sigortalıların sigorta poliçesine erişirlerken;  doğru sigorta poliçesine, doğru sigorta teminatlarına ve uygun sigorta fiyatına, şeffaflık ilkesi çerçevesinde ulaşmalarıdır. En ucuz sigorta poliçesine ulaşmak demek, her zaman doğru sigorta poliçesine sahip olmak demek değildir. Mutlaka teklif aşamasında klozları ve teminat içeriklerini okumalısınız.

Sigorta risk yönetimi nasıl yapılır?

Sigortacılıkta risk yönetimini tarif edecek olur isek; mevcut veya olası risklerin, önceden tespit edilerek bu risklerin gerçekleşme olasılığını minimuma indirmektir. Sigortacılık, bu riskleri yöneterek güvence altına almaktadır. Esasında risklerin kendi içerisinde kategorize edilmesi sadece bir yaklaşım biçimidir. Oysa ki sigorta danışmanlarınız sizlere farklı sigorta ürünleri ile en ekonomik sigorta tekliflerini sunabilecektir. Böylece minimum bütçeler ile maksimum faydalar sağlayabileceğiniz bir sigorta yönetimi mümkündür. Sigortacılık faaliyeti; kişiye, duruma, coğrafyaya, değere, hareketliliğe, çevresel etkilere dayalı olarak, istatistiki veriye ve aktüerya bilimine dayalı olarak çalışan, bir risk yönetimidir.

Sigorta poliçesi teklifi nedir?

Sigorta teklifi; sigortalıların sigortalanacak olan konu hakkında, sigorta acentelerince, sigorta şirketlerinin sistemlerinden hazırladıkları, sigorta poliçesi prim ve şartlarını içeren sunudur.

Sigorta teklifleri, poliçe örneği olarak tanımlanabilen fakat poliçe yerine geçmeyen, genel şartlar ve özel şartlar ile matbu tüm klozların, teminat içerik ve limitlerinin, teminat içi ve dışı kalan hallerin, istisnaların, muafiyetler gibi sigorta güvencesine konu bilgilerin yazılı olarak gösterildiği, belirli süreli geçerlilik tarihleri olan ve sigorta şirketinin belirlediği formatta hazırlanan, dijital veya yazılı evraklardır.

Sigorta teklifi nasıl alınır?

Bireyler ve-veya kurumlar, sigortalanacak olan değerin ne olduğuna karar verirler. Hangi sigorta poliçesine konu olup olmayacağına ise, konu ile alakalı yetkili uzman sigorta acentesinden destek alırlar. Alternatif sigorta teklifleri, farklı sigorta şirketlerinden hazırlanarak sigortalıya iletilir.

Teklif almak için lütfen tıklayınız: https://www.ongunsigorta.com/hemen-teklif-al

#SigortaTeklifiNasılAlınır #EnUygunSigortaTeklifi



TEKLİF AL