İşyeri sigortası fiyat çalışması neye göre yapılır

ANASAYFA SİGORTA BLOG İşyeri sigortası fiyat çalışması neye göre yapılır

İşyeri sigortası fiyat çalışması neye göre yapılır

Ongun Sigorta

İşyeri paket sigortaları, ülkemizde faaliyette bulunan birçok işletmeye yangın sigortası genel şartları çerçevesinde düzenlenen önemli bir sigorta türüdür. En küçük esnaftan atölyelere, tamirhanelerden imalathanelere, ofislerden mağazalara, toptancılardan perakendecilere,  tüccarlardan distribütör firmalara, zincir mağazalardan ithalat-ihracatçılara ve üretim tesislerine kadar burada sayılamayacak birçok faaliyet türüne, “işyeri paket sigortaları” düzenlenmektedir. Bu yazımız ile işyeri sigortası fiyat çalışması neye göre yapılır? Bu konuda siz değerli sigortalılarımıza bazı önemli bilgiler aktarmak istedik.  İşletmelerin, küçük-orta veya büyük ölçekteki yatırım sermayeleri, doğal ve doğal olmayan birçok riske karşı işyeri paket sigortaları ile güvence altına alınır. Ayrıca, işletmelerin finansal riskleri ise “Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası” ile güvence altına alınabilmektedir.  

 

İşyeri sigortasında teminata alınabilen şeyler nelerdir?

-Demirbaş

-Emtia

-Sabit Dekorasyon

-Camlar

-3. Şahıs Emtia

-Bina ve sabit tesisat

-Çalışanlar

 

Sigorta bedeli nedir?

Güvence kapsamına dahil edilecek olan demirbaş, emtia gibi değerler için poliçenin tanzim edileceği tarihte belirlenen rayiç bedel (piyasa bedeli) veya sigorta türüne göre ikame bedel (sıfır bedeli) sigorta bedelidir. Güvence altına alınacak tüm değerlerin toplamına ise toplam sigorta bedeli denir.

 

Sigortanın başlıca kapsamı nedir?

Bu sigorta ile yangının, yıldırımın, infilakın veya yangın ve infilak sonucu meydana gelen duman, buhar ve hararetin sigortalı mallarda doğrudan neden olacağı maddi zararlar, sigorta bedeline kadar teminat altındadır.

 

Ek sözleşme ile teminat kapsamına dahil edilebilecek haller;

-Ek sözleşme ile mevcut genel şartlara ve ilişik klozlara göre teminat kapsamı içine alınabilenler;

-Grev, lokavt, kargaşalık, halk hareketleri

-Terör, Deprem, Yıldırım, Dolu, Fırtına, Hortum ve Yanardağ Püskürmesi

-Hırsızlık

-Kar ağırlığı

-Sel ve su baskını

-Yer kayması

-Fırtına

-Dahili su

-Duman

-Kara taşıtları çarpması

-Deniz taşıtları çarpması

-Hava taşıtları çarpması

-Kötü niyetli hareketler

 

Sigorta bedellerinin poliçede ayrıca belirtilmesi kaydıyla, ek sözleşme ile teminat kapsamı içine alınabilenler;

-Sanat veya antikacılık bakımından değeri olan; tablolar, resimler, kitaplar, gravürler, yazılar, heykeller, biblolar, kolleksiyonlar, halılar ve benzerleri

-Modeller, kalıplar, plan ve krokiler, ihtira beratları, belgeler, ticari defterler ve benzerleri

-Nakit, hisse senedi ve tahvil, kıymetli kağıtlar, her çeşit altın ve gümüş ve bunlardan mamul ziynet eşyası ve mücevherler ve sair kıymetli madenler ve mamulleri, kıymetli taş ve inciler ve benzerleri

-Deniz ve hava taşıtları ile motorlu kara taşıtları ve bunların yükleri (Hareket hali hariç)

-Emanet ve ariyet mallar

-Enkaz kaldırma masrafları

-Kira kaybı ve intifadan mahrumiyet

-Yangın ve infilak mali sorumluluğu (Yangın ve infilak mali sorumluluğu ek sözleşmeyle mevcut genel şartlara ve ilişik kloza göre teminat kapsamı içine alınabilir.)

-Sigorta sözleşmesiyle teminat altına alınan rizikoların gerçekleşmesi sonucunda doğrudan veya dolaylı olarak meydana gelen her türlü çevre kirliliği sebebiyle oluşabilecek bütün zararlar

 

İşyeri paket sigortası detayları için lütfen TIKLAYINIZ

İşyerlerinde dikkat edilmesi gerekenler TIKLAYINIZ

 

Risk durumuna göre İşyeri Paket Sigortalarına ilave edilebilecek teminatlar;

“Yangın ve infilak mali sorumluluk” teminatı ile birlikte, “üçüncü şahıs mali sorumluluk”, “işveren mali sorumluluk”, “otopark mali sorumluluk”, “asansör mali sorumluluk”, “çalışanlara ferdi kaza sigortası (tedavi dahil-hariç)”, “makine kırılması sigortası”, “elektronik cihaz sigortası”, “hukuksal koruma teminatı”, “eksik sigorta klozu”, “cam kırılması teminatı”, “iş durması teminatı”, “enflasyon klozu”, “politik şiddet teminatı” gibi teminatlar eklenebilmektedir.

 

Reasürans ile İşyeri Sigortası ilişkisi!

Ülkemizde 2023 yılında 06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta yaşanan büyük depremde sigorta sektörümüz ciddi bir hasar maliyeti ile karşılaşmıştır. Sigortanın sigortası olan ve yurt dışında global olarak faaliyet gösteren Reasürans şirketleri, maddi olarak ciddi hasar tazminatları ödemek durumunda kalmıştır. Dünyada iklim değişikliğine bağlı olarak oluşan seller, yer kaymaları, kasırgalar, fırtınalar ve deprem gibi risklerin arttığı görülmektedir. Bu kapsamda 2024 yılında sigorta şirketlerinin reasürans tarafında, prim maliyetlerinin artacağı görüşü hakimdir. Artan prim maliyetleri ise maalesef sigortalılara yansıtılmak durumundadır. 2024 yılının yangın sigortaları anlamında sigorta prim maliyetlerinin arttığı bir yıl olacağı öngörülmektedir.

Değerli işletme sahiplerinin 2023 yılı bitmeden işyerlerini sigortalaması, prim maliyeti açısından onlara avantaj yaratacaktır.

smiley

 

İşyeri Paket Sigortasına başvurmak için TIKLAYINIZ

 

#İşyeriSigortasıFiyatÇalışması

#İşyeriPaketSigortasıFiyatları2023

#EnHesaplıİşyeriPaketSigortaları

 



TEKLİF AL