2024 en uygun sigorta fiyatları

ANASAYFA SİGORTA BLOG 2024 en uygun sigorta fiyatları

2024 en uygun sigorta fiyatları

Ongun Sigorta

Her alanda olduğu gibi sigorta sektöründe de 2024 yılı itibarıyla fiyat tarifelerinde yeni düzenlemeler yapılmaktadır. Sigorta şirketleri, ikinci el araç değerlerinin 2023 yılı sonuna doğru düşmesiyle birlikte, yeni yılda kasko fiyatlarında nispi de olsa yaklaşık %5 oranında primlerde indirime gittiler. Diğer sigorta türlerinde de özellikle depreme bağlı risklerin artmasına bağlı olarak deprem teminatı tarife primleri %25 oranında artmıştır. Deprem tarifesi fiyat artışları dışında, ülkemizde yaşanan yüksek enflasyon ve sürekli artan döviz kurları neticesinde, artan yedek parça ve işçilikler nedeniyle hasar maliyetleri de yükselmektedir. Ayrıca tüm sigorta ürünlerinde, deprem dışındaki teminatlar için alınan primler de artmak durumunda kalmıştır.

Küresel iklim değişikliğine bağlı olarak, doğal risklerin gerçekleşme sürelerinin sıklaşması ve meydana getirdiği zararların büyüklükleri, reasürans maliyetlerini de arttırmaktadır. Buna dünyadaki global ekonomik sorunlar ve var olan savaşlara bağlı riskler eklendiğinde, sigorta sisteminde prim artışlarının yaşanması kaçınılmaz hale gelmektedir.

Ülkemizde ağırlıklı motorlu araç olmak üzere, 25 milyonu aşkın motorlu, hibrit ve elektrikli araç trafiğe kayıtlıdır.

Ülkemizdeki sigorta sistemimiz, gelişmiş ülkelere kıyasla milli gelirden aldığı pay bakımından kişi başına düşen ve harcanan yıllık poliçe primi düşük olsa da ülkemizde faaliyet gösteren yerli ve-veya yabancı sermayeli çok sayıda sigorta şirketi, doğal veya doğal olmayan sebepten meydana gelen hasar süreçlerini başarıyla yöneterek, sigortalılarına hasar ödemelerini zamanında yapmakta ve yapmaya devam etmektedir.

Son yıllarda dünyada ve ülkemizde yaşanan depremler, aşırı yağışlara bağlı seller, yer kaymaları, kasırgalar,  fırtınalar, dolu yağışları, hortumlar, tsunamiler ve orman yangınları gibi birçok potansiyel doğal risklerin olma sıklıkları artmış ve verdikleri zararlar bakımından ise geçmiş yıllara kıyasla yine artmaya devam etmektedir. Sigortanın sürdürülebilir olması ve sistemin devamının sağlanması için elbette ki her bir sigorta türüne ilişkin istatistiki verilerden yararlanılarak aktüeryal bilim dalı ışığında risk yönetimi yapılır. Poliçe priminin belirlenmesi süreci; sigortalı havuzunun karlılık durumuna ve sigorta şirketinin risk kabul prensiplerine bağlı olarak yönetilir.

 

Sigorta acentesi neden önemlidir?

Uzun yıllar boyunca çok sayıda sigorta şirketinin acenteliğini yapmakta olan bir yetkili sigorta acentesi, tüm sigorta ürünlerinde uzmanlaşmış ise sigortalısının talep ve isteklerini en doğru şekilde yöneterek istenilen poliçeyi sigortalıya sunabilir. Acenteden talep edilen sigorta ürününde en dolu teminatların ve en uygun sigorta fiyatının sağlanabilmesi çok önemlidir. O nedenle hangi sigorta şirketiyle ilerlenmesi gerektiği konusunda acente gerekli desteği sigortalısına vermelidir. Verilen teklifin kabul edilmesi öncesinde teklif şartları sigortalıya özetlenmeli ve poliçenin kritik noktaları tam olarak açıklanmalıdır. Poliçe onayından sonra ise ileride meydana gelebilecek hasar süreçlerinde sigortalıya tazminat ödenmesi adına gerekli yardım sağlanmalıdır. Hasar süreçlerinde sigortalının poliçeye konu haklı menfaatleri tam olarak korunmalıdır.  

Ongun Sigorta’nın uzmanlaşmış insan kaynağından ve deneyimlerinden faydalanmak istiyorsanız, bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz. Acentemiz, 23 yılı aşkın süredir tüm sigorta türlerinde hizmet sağlamaktadır.

 

En Uygun Sigorta Fiyatları TIKLAYINIZ

 

#2024EnUygunSigortaFiyatları

#EnHesaplıSigortalar2024

#EnUcuzSigortalar2024



TEKLİF AL