2023 sağlık sigortası fiyatları nedir?

ANASAYFA SİGORTA BLOG 2023 sağlık sigortası fiyatları nedir?

2023 sağlık sigortası fiyatları nedir?

Ongun Sigorta

Vatandaşlar sağlık giderlerini karşılamak üzere, SGK güvencesi kapsamında, Devlet ve Üniversite Hastanelerinden hizmet almanın yanı sıra, anlaşmalı özel hastanelerden de hizmet almak istediklerinden dolayı, özel sağlık sigortalarını tercih etmektedirler. Özel sağlık sigortaları, her bütçe ve ihtiyaca uygun şekildeki poliçe plan seçenekleriyle çeşitlilik arz etmektedir.

Özel sağlık sigortaları; “sadece yatarak tedavili” geleneksel Özel Sağlık Sigortası ÖSS ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası TSS olarak iki grupta ele alınabilir. Özel sağlık sigortalarında ayrıca; “yatarak artı ayakta tedavi teminatlı” ÖSS-TSS poliçe türleri ile Standart Network, Eko Network ve Vıp plan türleri vardır.        Doğum paketi, check-up, yurtdışı tedavi teminatı (yatarak+ayakta), ileri tanı yöntemleri gibi teminatlar poliçeye ayrıca ilave edilebilmektedir.

Özel sağlık sigortaları, “bireysel” veya “çekirdek aile indirimli paket” olarak tanzim edilebildiği gibi, şirket çalışanlarına “grup sağlık sigortaları” olarak çok daha avantajlı fiyat ve şartlarla da yapılabilmektedir.

 

Özel Sağlık Sigortası primini neler etkiler?

Yıllık olarak ödenecek özel sağlık sigortası primleri; “seçilen sağlık sigortası plan türüne”, “kişinin yaşına”, “ikamet edilen şehire”, “cinsiyete”, “boy ve kiloya” ve-veya varsa “devamlı kullanılan ilaca” göre değişiklik göstermektedir. Seçilen plan türünde yer alan anlaşmalı özel hastane ağı da primin belirleyicisidir. Medikal enflasyon, TTB muayene ücretleri ile özel sağlık kurumlarının işletme maliyetleri de yıllık özel sağlık sigortası primlerinde etkilidir.

Sigorta şirketleri yukarıda bahsedilen etkenleri dikkate alarak, yaş ve cinsiyet gruplarına göre özel sağlık sigortası standart fiyat tarifesini belirler. Sigorta şirketi standart fiyat tarifesi belirlerken, ayrıca sigortalı sayısını ve özel sağlık sigortalı havuzunun toplam teknik karlılığını da hesaba katmak durumundadır. Piyasadaki enflasyonist ortam ile döviz kurundaki yükseliş de sağlık sigortası primlerinde etkilidir.

 

Özel sağlık sigortam ne kadar?

Acentemizden özel sağlık sigortası fiyatı almak için aşağıdaki bilgiler ile başvurabilirsiniz.

>TC Kimlik No

>Doğum Tarihi (gün, ay ve yıl)

>Boy ve kilo

>Özel Sağlık Sigortası ÖSS, TIKLAYINIZ

>Tamamlayıcı Sağlık Sigortası TSS, TIKLAYINIZ

 

#2023SağlıkSigortasıFiyatlarıNedir

#ÖzelSağlıkSigortasıFiyatları2023

#TamamlayıcıSağlıkSigortasıFiyatları2023

#EnHesaplıSağlıkSigortaları2023



TEKLİF AL