2023 poliçe fiyatları ne kadar?

ANASAYFA SİGORTA BLOG 2023 poliçe fiyatları ne kadar?

2023 poliçe fiyatları ne kadar?

Ongun Sigorta

DASK ve Trafik sigortaları gibi zorunlu olan sigortalar dışındaki poliçe fiyatları, sigorta şirketleri tarafından statik olarak değil, dinamik olarak belirlenmektedir. Acente, sigortalının talep etmiş olduğu sigorta türünden fiyat teklifi oluşturmak için sigortalı bilgilerini ve rizikoya dair tüm bilgileri sisteme girerek, nihai fiyat teklifini oluşturur. Poliçenin türüne (özellikle yangın sigortaları) ve teminat yapısına göre primler değişir. Acentenin sisteme giriş yaptığı teklifin primini; poliçenin türü, teminat şartları, sigorta bedeli ve gerektiğinde sigorta şirketindeki underwriter’ların risk değerlendirmeleri belirler. O nedenle tüm sigorta türlerinde, riske bağlı tarife yönetimi kuralına bağlı olarak poliçe primlerinin uzun sürelerle sabitlenmesi mümkün değildir. Hali hazırda sigorta sektöründe 2023 poliçe fiyatlarının ne kadar olduğunu öğrenmek için, güncel fiyat teklifinizi almalısınız.  smiley

 

Underwriter misyonu ve Underwriting süreci

>Underwriting süreci; sigorta ve finans alanında potansiyel riski değerlendirmek için yapılan bir analiz faaliyetidir.

>Underwriting, sigorta şirketleri ve finansal kurumlar tarafından kullanılır.

>Bir sigorta poliçesi veya kredi gibi bir finansal enstrüman verilirken, riski minimuma indirmek ve uygun bir fiyat belirlemek için underwriting kullanılır.

>Sigorta şirketleri sigortalıya poliçe verirken, riski değerlendirmek ve uygun bir fiyat sunmak üzere birtakım parametreleri göz önünde bulundurur.

>Underwriter; sigortalı kişinin yaşına, sağlığına, mesleğine, sigorta bedeline, ödenecek prime ve ödeme koşullarına bakar.

>Underwriting süreci; sigorta şirketlerinin belirli bir risk seviyesindeki müşterilerine poliçe verebilmek için strateji belirlenmesine ve potansiyel mali risklerin asgari seviyeye indirilmesine yardımcı olur.

>Underwriter; sigorta uygulamalarındaki bilgileri analiz eden kişilerdir.

>Underwriter; sigorta başvuru sahiplerinin taşıdıkları potansiyel riskleri, mesleki belirli kriterlere göre değerlendirir.

>Underwriter; sigortacılık yazılımından gelen önerileri değerlendirip, poliçenin hangi prim ve şartlarla olması gerektiğine veya reddine karar verir.

 

Sigorta fiyat tarifesi hakkında

Özellikle oto kaza sigortaları (trafik ve kasko) tarife primleri, çok kısa sürelerle değişiklik göstermektedir. Sigortalının kazanılmış olan hasarsızlık basamağı, poliçe fiyatına direk etki eden faktörlerden birisidir. Fiyat tarifesi geçerlilik süresi diğer sigortalara kıyasla daha uzun olan, DASK, Sağlık gibi sigortalar da mevcuttur. Sigorta poliçesi fiyat tarifeleri, aktüeryal bilimin ışığında sigorta şirketlerince belirlenir ve sistemlerine yüklenerek acentelerin kullanımına sunulur. Zorunlu sigortalar ile bazı teminatalar (deprem teminatı gibi) hariç, fiyat tarifesi yönetimi tamamen sigorta şirketinin uhdesindedir. Kamunun gözetiminde olan zorunlu sigortalarda (DASK, Trafik vb.) teminat yapısı ile fiyat tarifesi, daha stabil uygulanabilmektedir. Ancak, sürekli yükselen enflasyon ve döviz kuru neticesinde, sigorta hasar maliyetleri de artmaktadır. Sigorta şirketleri böylesi bir ortamda, tüm sigorta ürünlerinde fiyat tarifelerini güncellemek durumundadır. Ancak, isteğe bağlı olarak düzenlenen diğer sigortaların fiyat tarifesi, sigortalanacak olan değerin kendisine, bedeline ve doğal veya doğal olmayan potansiyel risklere göre oluşturulur.

 

SİGORTA FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

#2023PoliçeFiyatlarıNeKadar

#2023SigortaFiyatlarıNeKadar

#EnHesaplıSigortalar

#GenişKapsamlıSigortalar

#TümSigortaÇeşitleri



TEKLİF AL