2023 otomobil ve konut satış fiyatları!

ANASAYFA SİGORTA BLOG 2023 otomobil ve konut satış fiyatları!

2023 otomobil ve konut satış fiyatları!

Ongun Sigorta

Araçlarda fahiş fiyatlar!

Otomobil fiyatlarındaki fahiş artışları önlemeye yönelik olarak Ticaret Bakanlığı yeni önlem almak üzere harekete geçiyor. Ticaret Bakanlığı, sıfır araçların stok durumunu izlemek için yeni bir sistem kurmak üzere çalışmalara başlıyor.

Özellikle sıfır araç stoklayan bayilerin tespit edilmesi için araçlara takip sistemi takılacak. Sağlık sektöründe ilaçlarda uygulanan barkod sistemi benzeri yeni bir sistem ile sıfır araçlar, üretim aşamasından itibaren izlenmeye başlanacaktır. Böylece araçların üretim bandından müşteriye gidene kadarki tüm aşamaları kontrol altında olacak.

Ticaret Bakanlığının sıfır araç stokçuluğu ile mücadele eden saha denetim personellerinin yanı sıra, yeni yazılım teknolojilerini de kullanarak fahiş fiyatların önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca, elektronik satış platformlarının kurulması da değerlendirilmektedir. İlan sitelerinde fahiş fiyatlarla satılan araç ilanlarına denetim uygulanmaya devam edilecek. Verilen ilanlarda, tüketiciyi etkilemeye yönelik olarak Memurdan, Doktordan satılık gibi ibareler yer alamayacağı gibi, ad, soyad ve telefon bilgilerinin de doğru olarak girileceği ilanlar olacak. İlan veren kişinin gerçek veya tüzel kişi olup olmadığı ilan siteleri tarafından doğrulanacak. İlanlarda yanlış bilgilendirme yapanlara ve ilan sitesine, cezai yaptırım uygulanacak veya ilana erişim engellenecek. Al-satçıların önüne geçmek adına, vekalet ile bir yakının üzerine kayıt yaptırarak, araç alım-satımı yapan kişilere ise sıkı denetim yapılacak. Mevcutta kamu denetimi ile uygulanan ve yılda toplam üç araçtan fazla araç satışı yapanlar vergiye tabi olacaklar.

 

Konutlarda fahiş fiyatlar!

Kamuoyunda yapılan açıklamaya göre ilan sitelerinden satılan ikinci el konutlar mercek altına alınacak. İkinci el konutlardaki fahiş fiyatları engellemek üzere yeni düzenlemelerin hayata geçirilmesi planlanmaktadır. Yapılacak düzenleme, araç satışlarında olduğu gibi ilan sitelerine sorumluluk yükleyecek. İlanların doğrulanmamış gerçek veya tüzel kişi adına olması durumunda yine ceza uygulanacak. İlan sitelerindeki konut satışlarının denetiminde uygulanacak detaylar, ilerleyen süreçte netleşecektir.

 

Fahiş Araç ve Konut fiyatlarının sigorta maliyetlerine etkisi?

Sıfır veya ikinci el araçların veya konutların, piyasa rayiç değerlerinin kısa periyodlar ile sürekli artması, sigorta bedellerinin yükselmesi anlamına gelmektedir. Üstelik yakın geleceğe dair beklenen fiyat artışları, DASK, Konut, Trafik ve Kasko Sigortası primlerinin kısa periyotlarla artmasına neden olmaktadır. Aynı zamanda, artan döviz ve enflasyonun etkisiyle, oto yedek parça ve işçilik maliyetleri ile inşaat malzemeleri ve işçiliklerine yansıyan artışlar, sigorta şirketlerinin öngörülemeyen hasar maliyetlerini arttırmaktadır. Dolayısıyla, oto kaza sigortaları (trafik ve kasko) ile konutlara yapılan DASK ve Konut Sigortası için yıllık ödenen sigorta primleri yükselmiştir. 06 Şubat 2023’te Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem neticesinde oluşan maddi kayıplar ve inşaat yapım maliyetlerindeki artışlar, DASK ve Konut sigortası primlerinin artmasında etkili olmuştur.    

 

TRAFİK SİGORTASI İÇİN TIKLAYINIZ

KASKO SİGORTASI İÇİN TIKLAYINIZ

DASK DEPREM SİGORTASI İÇİN TIKLAYINIZ

KONUT PAKET SİGORTASI İÇİN TIKLAYINIZ

 

#KonutlardaFahişFiyatlar2023

#AraçlardaFahişFiyatlar2023

#SıfırAraçFiyatları2023

#İkinciElAraçFiyatları2023

#AraçSigortasıFiyatları2023

#KonutSigortasıFiyatları2023

 

 



TEKLİF AL