2023 araç sigortası fiyatları ne kadar?

ANASAYFA SİGORTA BLOG 2023 araç sigortası fiyatları ne kadar?

2023 araç sigortası fiyatları ne kadar?

Ongun Sigorta

Ülkemizde trafiğe kayıtlı toplamda 25 milyonu bulan motorlu araçlara, Trafik Sigortası zorunlu olarak yaptırılır. Araçlara trafik sigortalarının yanı sıra, isteğe bağlı olarak kasko sigortaları da düzenlenir. Araç sahipleri, 2023 yılında araç sigortası (Trafik ve Kasko) fiyatlarının ne kadar olduğunu öğrendiklerinde, bilmeleri gereken en önemli husus, her iki poliçe türünün fiyat tarifelerinin, sigorta şirketleri tarafından dinamik olarak yönetildiğidir. Sigorta şirketleri, Trafik sigortaları ile Kasko sigortalarının fiyat tarifelerini, her bir poliçe türünün teminat kapsamına özel bir mantıkla oluşturur. Trafik sigortalarında, araç gruplarına göre poliçenin teminat limitleri, kapsamı ve tavan primleri düzenlenirken, kamu otoritesi, sigorta şirketleri ve ilgili STK’lar ile birlikte tavan primler belirlenir. Uygulanmak üzere belirlenen tavan primler, normal şartlarda yılda bir kez düzenlenir ve yürürlüğe konulur. Ancak, ülkemizde 2022-2023 yıllarında sıfır ve ikinci el araç fiyatlarındaki hızlı artış, yüksek döviz kuru, enflasyonist ortam ve yükselen hasar maliyetleri nedeniyle tavan primler, yılda iki kez düzenlenmekte ve düzenlenen tavan primler de her ay otomatik olarak artmaktadır. Trafik poliçesinin teminat limitleri ile tavan primleri, son yıllarda sık periyotlarla ele alınarak ayarlanmak zorunda kalınmıştır.

Sigorta şirketleri Kasko sigortalarındaki primleri, poliçenin teminat kapsamını, ilgili sigorta şirketinin sigortalı havuzu büyüklüğünü ve kasko toplam teknik karlılığını dikkate alarak, fiyat tarifesi oluşturur.

Trafik ve Kasko sigortalarında primlerin belirlenmesinde en etkin olarak ortaya çıkan ortak yön, sigortalı araç sahiplerinin hasar frekansları ve hasar prim oranlarıdır. Trafik veya kasko sigortasında kazanılmış hasarsızlık indirimi veya tam tersine hasarlılık durumları, her iki poliçenin primlerini olumlu ya da olumsuz yönde etkiler. Geçmişte yaşanmış hafif, orta ve ağır hasar durumları, kasko fiyatlarını etkiler. Elbette ki hasar onarım maliyetleri çok önemlidir. Bu arada sitemizin BLOG sayfasında yer alan birçok yazıda, trafik ve kasko fiyatlarına etki eden unsurların yer aldığı makaleler yer almaktadır.

 

Oto kaza sigortaları hakkında önemli bilgiler

>Trafik ve Kasko Sigortası hakkında detaylı bilgi için TIKLAYINIZ

>Trafik Sigortası 2023 teminatları nedir? TIKLAYINIZ

>2023 ortalama kasko fiyatları için TIKLAYINIZ

>Kasko sigortam nasıl olmalı? TIKLAYINIZ

TRAFİK SİGORTASI FİYATI İÇİN TIKLAYINIZ  

KASKO SİGORTASI FİYATI İÇİN TIKLAYINIZ

 

#2023AraçSigortasıFiyatlarıNeKadar

#AraçSigortasıFiyatları2023

#EnHesaplıAraçSigortaları

#EnUygunAraçSigortaları



TEKLİF AL